Kundservice
Vilken typ av andningslarm ska jag ha?
När du ska välja andningslarm finns det en huvudsaklig fråga som avgör vilket typ av larm du ska köpa, och det är huruvida barnet sover i sin egen säng eller ifall barnet delar säng (samsover) med förälder eller syskon.Egen säng:

I det fall barnet skall sova i en egen säng är den bästa och smidigaste lösningen ett andningslarm baserat på sensorplattor. Denna typ av andningslarm installeras i barnsängen genom att placera sensorplattor under bäddmadrassen. Plattorna känner av barnets andningsrörelser och fungerar med alla vanliga skummadrasser upp till 25 cm tjocklek. När det är dags att natta barnet aktiverar du andningslarmet med ett enkelt knapptryck. I det fall en andningsavvikelse registreras så ljuder ett larm likt en hög telefonsignal för att varna föräldrarna. Flera av andningslarmen med sensorplattor är medicinskt certifierade och förekommer inom neonatalvården på sjukhus världen över. Andningslarm med sensorplattor finns från varumärkena Babysense, Angelcare och NannySamsovning:

Om barnet skall dela säng med någon annan är enda alternativet ett samsovningslarm. Dessa larm är små och kompakta och fästs direkt i blöjkanten på ditt barn med ett clips. Eftersom sensorn har direktkontakt med barnets kropp är denna typ av larm mycket mindre känsliga för omgivningens rörelser, och kan således användas vid samsovning. Ett samsovningslarm medför dock ett extra moment med att placera larmet varje gång det skall användas. Väl placerade är de sedan precis lika säkra som ett larm baserat på sensorplattor. Samsovningslarm finns från varumärkena Respisense och Snuza.
Om du har ytterligare frågor så tveka inte att kontakta oss per e-post eller telefon!
08-52230980
Telefontider
Mån-Tors 10-12, 13-17
Fredag 10-12, 13-15
Org.nr: 556908-9385
Godkänd för F-skatt